Manifest

MANIFEST STOP FAMlogo stop fam terrassa TERRASSA

Segons l’Article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans, “tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri, per a ell i la seva família, la salut i el benestar, especialment en l’alimentació”.

La situació que viu actualment la nostra societat fa que prenguem consciència de la necessitat  de mobilitzar-nos contra la fam. Per aquest motiu, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca es compromet a promoure iniciatives per fer front a aquesta realitat, i convida a la societat civil a treballar en aquest sentit.

Per fer-ho possible, s’ha elaborat el següent manifest, obert a la participació de persones i entitats locals. L’adhesió a aquest document suposa assumir el compromís de realitzar accions col.lectives, de caràcter altruista, i de servei a les persones més vulnerables del nostre entorn més proper.

Per tot això, MANIFESTEM que:

  1. Correspon als governs garantir la cobertura dels drets bàsics dels ciutadans i les ciutadanes en el marc de l’Estat del Benestar i cal exigir-los el compliment d’aquest deure, però la societat civil no pot defugir la seva responsabilitat a l’hora de vetllar pel dret a una alimentació saludable de la ciutadania.
  2. Nosaltres, com a ciutadans i ciutadanes i sobretot com a consumidores i consumidors, podem generar iniciatives i nous models d’activitat que es basin en el respecte al medi i a les persones i que suposin un exemple de democràcia participativa i de sostenibilitat.
  3. Fomentarem l’aprenentatge relacionat amb el servei a la comunitat entre els infants i la joventut de la nostra societat perquè esdevinguin ciutadanes i ciutadans compromesos i sensibles a les desigualtats socials.
  4. Volem promoure i donar a conèixer iniciatives que sensibilitzin la població terrassenca i ajudin, alhora, a omplir El Rebost, el Centre de Distribució Social d’Aliments de Terrassa, perquè pugui seguir atenent les persones més vulnerables de la nostra ciutat i lluitant contra el malbaratament alimentari.
  5. Volem garantir que aquestes activitats es faran al llarg de tot l’any i no de forma puntual, i ens comprometem a realitzar-les atenent les necessitats reals de les entitats que treballen per a la seguretat alimentària de totes les persones.

Logo El Rebost

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s