El Rebost Terrassa presenta la seva Memòria del 2013

Logo El Rebost

El Centre de Distribució Social d’Aliments de Terrassa, El Rebost, va distribuir durant el 2013 un 15% més de cistelles d’aliments que durant l’any anterior, arribant a gairebé 15.000 persones beneficiaries. Aquest increment d’usuaris s’ha pogut assumir gràcies a les accions desenvolupades a nivell de ciutat, com la campanya « Omplim El Rebost », l’adhesió de noves entitats com Manantial de Vida i Alba, així com de les diferents campanyes voluntàries d’entitats i organitzacions, centrades en recollir aliments per als més vulnerables de la ciutat.

Tot i la baixada d’aliments procedents del programa de la UE, la ciutat ha pogut salvar aquest obstacle durant l’any passat gràcies a la solidaritat de la ciutadania que ha assumit part de la responsabilitat d’ajudar i ser compromesos amb la situació actual, així com per l’increment dels esforços esmerçats en el Rebost, tant per part de les entitats implicades com de l’Ajuntament.

El Rebost, des de la seva creació, ha vist com s’incrementava la demanda de lots d’aliments, arribant a tensionar el servei. Gràcies a la bona coordinació entre l’Ajuntament i l’entitat gestora, Creu Roja, així com de les altres associacions implicades, s’ha pogut canalitzar de manera molt eficient aquesta situació, atenent de manera efectiva i regular les peticions. Alhora, s’ha fet una important tasca en el fet de coordinar, gestionar i canalitzar les creixents onades i campanyes de solidaritat ciutadana, provinents de gairebé 80 col·lectius, esdeveniments i activitats diverses, centrades en nodrir d’aliments al centre.

Aquesta eficiència en la coordinació i gestió de l’equipament, ha estat un fet clau per poder confirmar que la tendència de rebre donacions d’aliments dels primer any no era passatgera, sinó que cada cop més persones, entitats i empreses prenen consciència de l’escenari social actual i volen col·laborar. L’èxit de la campanya Omplim El Rebost és un clar exemple del compromís de la ciutadania en el projecte de ciutat que és aquest equipament i que es fonamenta en una gran tasca voluntària de molts ciutadans i ciutadanes de la ciutat.

El Centre de Distribució Social d’Aliments de Terrassa, El Rebost, és un projecte de ciutat gestionat per l’Ajuntament de Terrassa i la Creu Roja, que agrupa el treball de 7 entitats de la ciutat: 5 d’elles en són membres fundadores (ACAU, Càritas, Fundació Busquets, Gent Solidària i la mateixa Creu Roja) i 2 hi participen com a entitats adherides (Associació Alba i Associació Manantial de Vida).

Des de la seva creació està esdevenint un projecte cabdal per contribuir a atenuar els efectes de la crisi i mantenir, en la mesura del possible, el benestar i l’accés a una alimentació adequada a les famílies vulnerables en situacions de risc d’exclusió social.

Memòria del Rebost Solidari

Més informació a www.elrebostdeterrassa.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s